Book an Appointment

Your life is waiting. Fast, long-lasting relief is nearby.

  • Mon - Fri: 8:00AM - 7:00PM Sat - Sun: Closed
  • 85 North Medical Drive Salt Lake City, Utah 84132

Görsel İşlemleme Hızı

İşleme hızı, bilgiyi tanımlama, ayırt etme, bütünleştirme, hakkında karar verme, görsel ve sözlü bilgilere yanıt verme yeteneğidir. İşlemleme hızı, öğrenme, hafıza ve dikkat gibi diğer bilişsel becerilerle yakından ilişkilidir ve bu becerilerin gelişmesine yardımcı olur.    Çocuklarda İşlemleme hızını geliştirmek için ; görsel işlemleme ,sözel-işitsel işlemleme, genel işlemleme (akıl yürütüme,strateji geliştirme,problem çözme vb) ve motor işlemleme üzerine çalışmalar yürütülebilir. Çocuklukta …

350.00

98 adet stokta

İşleme hızı, bilgiyi tanımlama, ayırt etme, bütünleştirme, hakkında karar verme, görsel ve sözlü bilgilere yanıt verme yeteneğidir. İşlemleme hızı, öğrenme, hafıza ve dikkat gibi diğer bilişsel becerilerle yakından ilişkilidir ve bu becerilerin gelişmesine yardımcı olur. 

 

Çocuklarda İşlemleme hızını geliştirmek için ; görsel işlemleme ,sözel-işitsel işlemleme, genel işlemleme (akıl yürütüme,strateji geliştirme,problem çözme vb) ve motor işlemleme üzerine çalışmalar yürütülebilir. Çocuklukta işlem hızı zihinsel çabukluk anlamına gelir. Hızlı düşünme, çocuğun problemleri daha verimli ve kolay çözmelerini sağlar, akademik performanslarını artırır ve hayatın her alanında başarısını artırır. Ayrıca kişilerin odaklanmalarını sağlar ve yeni konular öğrenme yeteneklerini ve hızlı düşünme becerisine sahip çocuklar ödev ve sınavları tamamlarken zamanlarını daha verimli geçirirler.

 

İşlem hızı çocukların ne kadar akıllı olduklarıyla hiçbir ilgisi yoktur; sadece bilgiyi ne kadar hızlı alıp kullandıklarıyla ilgilidir. Yine de işlemleme hızında düşüklük  yaşamak çok fazla kaygı yaratabilir ve çocuğun özgüvenini zedeleyebilir. Başkalarıyla etkileşim kurmak da zor olabilir. İşlem hızı yavaş olan çocuklar, birine yanıt vermeden önce birkaç saniye sessizce durabilirler veya bir şeyi açıklamaları uzun zaman alabilir. Yavaş işlem hızına sahip olmak okulda ve sosyal durumlarda sık sık zorluklara neden olabilir.

 

Çocuklar okuma, yazma ve saymanın temellerinde ustalaşmakta zorlanabilirler. Genellikle yeni bilgileri hatırlamakta zorluk çekerler.

 

Edinilmesi karmaşık görünsede beyin egzersizleri  ile çocukların,  düşünme hızını ve zihinsel performansınızı artırmak mümkündür. Görsel işlemleme hızı bu amaçla hazırlanmıştır.

Kitap ile çalışırken ,çalışmaya başlamadan önce brain gym ve mindfulness  egzersizlerinden bir kere yapabilir, molalarda yine brain gym yada mindfulness egzersizlerinden kullanmanız tavsiye edilir.

Ürün özelliği :PDF 30 sayfadır. Ek sayfalar Braingym Mindfulnes egzersizleri mevcut.

Dijital ürünlerde ürün iadesi alınamamaktadır.

Add Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir