Book an Appointment

Your life is waiting. Fast, long-lasting relief is nearby.

  • Mon - Fri: 8:00AM - 7:00PM Sat - Sun: Closed
  • 85 North Medical Drive Salt Lake City, Utah 84132

Eğer......Hissedersem

Duygularını düzenlemede güçlük çeken, özellikle öfke duygusunu kontrol edemeyen çocuklar akranları tarafından daha sık reddedilmektedirler.  DUYGULARI DÜZENLEYEBİLMENİN DUYGULARI UYGUN ŞEKİLDE İFADE ETMENİN, YAKIN İLİŞKİLER KURABİLME VE KABUL GÖRME İLE POZİTİF İLİŞKİSİ VARDIR Çocuklar özellikle öfke, üzüntü gibi olumsuz duyguları ya da heyacan gibi yoğun duyguları düzenlemede güçlükler yaşamaktadırlar (Hubbard ve Coie, 1994). Çocuğun bu tür …

190.00

96 adet stokta

Duygularını düzenlemede güçlük çeken, özellikle öfke duygusunu kontrol edemeyen çocuklar akranları tarafından daha sık reddedilmektedirler. 

DUYGULARI DÜZENLEYEBİLMENİN DUYGULARI UYGUN ŞEKİLDE İFADE ETMENİN, YAKIN İLİŞKİLER KURABİLME VE KABUL GÖRME İLE POZİTİF İLİŞKİSİ VARDIR

Çocuklar özellikle öfke, üzüntü gibi olumsuz duyguları ya da heyacan gibi yoğun duyguları düzenlemede güçlükler yaşamaktadırlar (Hubbard ve Coie, 1994). Çocuğun bu tür duyguları düzenleyebiliyor olması oyun esnasında akranları tarafından sevilip kabul görmesi için gereklidir (Coie, Dodge ve Kupersmith, 1990).

Duygularını düzenlemede güçlük çeken, özellikle öfke duygusunu kontrol edemeyen çocuklar akranları tarafından daha sık reddedilmektedirler. Öte yandan bu tür duyguların üstesinden gelebilen, öfke anında yoğun tepkiler vermeyen çocuklar ise akran grubu içinde daha çok sevilerek sosyal konumlarını güçlendirmektedirler (Coie, Dodge ve Kupersmidth, 1990).

 

Araştırma sonuçlarına göre  sosyal etkileşim ve duygu düzenleme becerisi bakımından zayıf olan çocukların akranları ile oyun oynarken daha çok sıkılgan ve kaygılı davranışlar gösterdiklerini ortaya koymuşlardır. Bunun yanında, duygu düzenleme becerisi düşük olan çocuklar arkadaşına ya da oyuncaklara zarar verme gibi dışa vurulan problem davranışlar sergileyebildikleri gibi kendini suçlama ve kendini değersiz görme gibi içsel problem davranışları daha çok sergilemektedirler (Raydell, Berlin ve Bohlin, 2003).

 

Duyguları düzenleyebilmenin duyguları uygun bir şekilde ifade etme, yakın ilişkiler kurabilme ve kabul görme ile pozitif ilişki gösterdiğine dair araştırmalar mevcuttur (John ve Gross, 2004; Gross, 2002).

Eğer…….. Hissedersem Çalışma Setinde ;

12 olay Kartı

12 Tepki Kartı (yapardım)

12 Tepki Kartı (yapabilirim)

2 büyük kızgın Emoji

36 küçük Emoji

2 büyük Çalışma tablosu bulunmaktadır. 

Ürün Özelliği: PDF 

Dijital ürünlerde ürün iadesi alınamamaktadır.

Add Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir