Book an Appointment

Your life is waiting. Fast, long-lasting relief is nearby.

  • Mon - Fri: 8:00AM - 7:00PM Sat - Sun: Closed
  • 85 North Medical Drive Salt Lake City, Utah 84132

Duruma Dayalı Duygular (Kurabiye Serisi)

Çocukların beceriler oluşturmasına, başarı elde edebilmelerine, gelişmelerine veya uyum sağlamalarına yardımcı olmak için, bir öğretmenin, terapistin, ailenin onlara yardımcı olacak araçlara ihtiyacı vardır. Alanında uzun yıllara dayanan deneyimli  bir özel eğitim öğretmeni olarak, bunun bilincindeyim ve bugünün çocuklarında zihin kuramı becerilerinde olumlu bir etki yaratmak için buradayım. Bu araç seti çocuklara zihin kuramı becerileri kazandırılmasında ki …

1,000.00

230 adet stokta

Çocukların beceriler oluşturmasına, başarı elde edebilmelerine, gelişmelerine veya uyum sağlamalarına yardımcı olmak için, bir öğretmenin, terapistin, ailenin onlara yardımcı olacak araçlara ihtiyacı vardır. Alanında uzun yıllara dayanan deneyimli  bir özel eğitim öğretmeni olarak, bunun bilincindeyim ve bugünün çocuklarında zihin kuramı becerilerinde olumlu bir etki yaratmak için buradayım.

Bu araç seti çocuklara zihin kuramı becerileri kazandırılmasında ki adımlardan biri olan “Duruma dayalı duygular” ın kazandırılması amacı ile oluşturulmuştur. Zihin kuramı becerileri edinimi çocuğun dil çıktısının olmasını var sayar. Bu hem çocuklar için hem de çalışmalar için sınırlılık getirir. Bu sınırı ortadan kaldırabilmek adına dil çıktısı olmayan çocuklar için bu çalışmayı yürütülebilir kılmak aynı zamanda  eğlenceli hale getirebilmek için 6 evrensel duyguyu temsil eden 6 kurabiye yapılmıştır.

 Çocuğa;

•         Sosyal davranışları anlamlandırmada,

·         Sosyal becerilin gelişiminde,

·         Sosyal problemleri çözme

•         İletişimi anlamlandırmada,

•         Dil ve iletişim becerilerinin gelişmesinde,

•         Öz farkındalığın gelişmesinde,

•         Oyun becerilerinin gelişmesinde,

•         Duyguları yönetmede,

•         Başkalarının duygularını tanımada 

•         Duyguların sebeplerini ve sonuçlarını anlamada (Kardeşimin şekerini alırsam annem kızar)

•         Başkalarıyla çalışma, uzlaşma, başkalarına saygı duymada

•         Zihin kuramı becerilerinin gelişmesinde etkili bir araç olacaktır.

Kimler kullanabilir :

o   3 yaş ve yukarısındaki anaokulu çağındaki çocuklar ile Nöro tipik açıdan dezavantajlı tüm çocuklar 

o   Otizm

o   Asperger

o   Öğrenme güçlüğü

o   Dikkat eksikliği hiperaktivite

o   Down sendromu

o   Serabral Palsili

Ürünün Özellikleri:

48 karttan oluşmuştur. Görseller kalın mukavva üzerine net anlaşılır şekilde baskılanmıştır. Kartların boyutları öğretimsel amaçlar için uygundur.6 evrensel şematik duygu kurabiye (Mutlu-mutsuz-kızmış-korkmuş-iğrenmiş-şaşırmış)
Kartların arkasına olayı anlatan minik öyküler oluşturulmuştur.Ebeveyn /terapist/öğretmen çocuğun ilgisini ve dikkat süresini izleyerek öyküleri kısaltabilir.Öyküleri okurken jestinizi, mimiklerinizi, sesinizi iyi bir araç olarak kullanmanız çocuğun ilgisini artırabilir.
Öykülerin altlarında 1. Soru: DUYGU SORUSU 2.soru DOĞRULAMA SORUSU vardır. Ebeveynin / terapistin /öğretmenin  bu soruları sorması ve yanıtını alması çalışmayı değerlendirme açısından önemlidir.

Önemli Not :

Bu ürün çocuklara zihin kuramı becerisini kazandırmak amacı ile üretilmiştir. Ürünler çocukların  günümüzde geçerli olan ve uygulanan zihin kuramı testlerindeki soru basamaklarında yeterlilik göstererek başarılı olmalarını hedeflemektedir. Testlerde kullanılan materyaller , görseller vb. kullanılmamaktadır. Buradan temin edeceğiniz ürün çocuğunuzu teste ezberci bir şekilde hazırlamaz.  Ancak becerinin edinimini sağlar.  Bu nedenle ürün alırken bu hususu göz önünde bulundurunuz!

 

 

Add Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir